Welkom!

Fijn dat je er bent en nieuwsgierig bent naar mijn verhaal.

Het is belangrijk om te weten wie je voor je hebt als je op
zoek bent naar een voedingscoach.
Daarom vertel ik je graag wat meer over mezelf,
waarom ik doe wat ik doe, waar ik vandaan kom en
hoe ik nu in het leven sta.

Let’s go!

voedingscoach rondom zwangerschap en kinderen | Proef het leven

Ik ben dus Laura! Een geregistreerd gewichtsconsulente en intuïtief eten voedingscoach.

Ik help mensen hun diepgewortelde eetproblemen te onderzoeken, verwarrend dieetadvies het raam uit te gooien en eetvrijheid te omarmen. Ik ben bijzonder gepassioneerd over voeding en leefstijl voor vrouwen (en mannen!) rondom zwangerschap en voeding voor kinderen.

Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van voeding is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wat je eet maar dat het net zo belangrijk is hoe je eet. Een gezonde relatie met voeding bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en te genieten van voedzaam eten waar jij het meest van houdt! Ik help jou (en je gezin) graag ontdekken hoe je kan leven vanuit intuïtie en aandacht geeft aan wat er echt toe doet.

Kijk hier als je meer wilt weten over mijn opleidingen en bijscholingen.

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

Dit is mijn verhaal

Hey, dat ben ik. Een jaar of 6? Eigenwijs, dol op het bos, dieren en altijd buiten te vinden.  Waarschijnlijk net in staat om, na jaren spraaktherapie, iets zinnigs uit te kramen. Mijn spraakgebrek had mij er nooit van weerhouden trouwens om random people de oren van het hoofd te lullen.

Ik probeer te bedenken hoe oud ik was toen ik mij druk begon te maken over dingen die niet belangrijk waren, uitspraken begon te geloven die simpelweg niet waar waren. Dingen die niets zeiden over mijn eigenwaarde maar waar ik het toen wel van liet afhangen. Een jaar of 8? 9? Misschien jonger, misschien ouder.

Ik was jong, maar oud genoeg om te gaan geloven in bullshit
over mezelf en mijn lichaam.
En het heeft jaren gekost om
mezelf te bevrijden van deze diepgewortelde overtuigingen.
En ik weet dat ik niet de enige ben.

 

In mijn tienerjaren hakte de scheiding van mijn ouders er goed in. Ik maakte kennis met faalangst en perfectionisme en werd mij, zoals veel tienermeisjes, enorm bewust van mijn lichaam. Dun, dunner dunst was in de mode.

Tijdens mijn studies Journalistiek en later International Media and Entertainment Management bleef mijn zelfbeeld en houding naar mijn lichaam kritisch. Ik had ontelbaar veel ‘eetregels’, sporte om gewicht te verliezen en was eigenlijk nooit echt tevreden over mezelf. Het moest beter. Ik was niet genoeg.

Ik leerde Chris kennen, een man die elke dag vertelde dat hij van me hield, me mooi vond en slim. Life couldn’t get any better. Maar toen, na mijn afstuderen, viel ik in een diep zwart gat. Mijn leven voelde eindelijk veilig en het kaartenhuis dat ik had opgebouwd om mezelf staande te houden stortte in. De balletjes vielen één voor één uit mijn handen. Hallo depressie.

Een intensief traject volgde.
Met behulp van fantastische therapeuten herontdekte ik mezelf, verwerkte ik mijn jeugdtrauma’s en leerde ik omgaan met mijn faalangst en perfectionisme. Beter nog: ik leerde weer liefde te voelen voor mezelf én dat het leven eigenlijk heel leuk is!

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven
voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

Ik startte met de opleiding tot Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulente. Ik had mijn passie gevonden: voeding en gezondheid. Ik begon met een baan als voedingscoach in een sportschool en wist direct dat dit is wat ik wilde: mensen op weg helpen naar een gezond eet- en leefpatroon.

In het begin verergerde het mijn eigen gestoorde eetgedrag. Ik probeerde verschillende ‘leefstijlstromingen’ uit of, hoe ik het nu noem: ‘diëten in vermomming’. Fitgirls waren hot, op Instagram draaide het om havermout, sterke buiken en #cleaneating. Ik ging er keihard in mee, en had nu de kennis om het te onderbouwen. Dacht ik.

Maar het voelde allemaal nét niet goed. Ik had nog regelmatig eetbuien, vergeleek mijn lichaam meer dan ooit met dat van anderen en had nog steeds een heleboel ‘eetregels’, je weet wel: geen toetjes, alleen pure chocola, niet meer eten na 20.00 uur, suiker is de duivel. Dat soort shit.

In mijn werk als voedingscoach ontdekte ik dat het onderwerp voeding minder belangrijk werd. Ik ontdekte dat er veel meer schuilging achter bepaald eetgedrag. Dát vond ik interessant. Vanuit mijn therapeutisch rugzakje had ik al kennis gemaakt met mindfulness en het belang van goede zelfzorg. Dit paste ik toe in mijn coaching en ik ging mij steeds meer verdiepen in vrouwelijke gezondheid, positive mindset en intuïtief eten.

En toen kwam de vrijheid:

Pas toen ik intuïtief en mindful eten ging beoefenen,
uit de dieetmentaliteit ontwaakte en
echt voor mezelf begon te zorgen,
veranderde ik mijn relatie met eten.

Ik ontdekte dat wanneer je luistert naar je lichaam, jezelf accepteert en de dieetmentaliteit achter je laat, je gezondheid kan omarmen, het lichaam zal krijgen waar je je goed in voelt en eindelijk eens aandacht kan geven aan dingen die er wél toe doen.

Eten had geen macht meer over mij. En ook bij mijn klanten gebeurde er iets bijzonders: ze voelden zich vrijer, hadden meer oog voor wat écht belangrijk was in het leven en voelden zich tevreden over hun lichaam, wat de weegschaal ook aangaf.

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

En dat is waarom ik het mijn missie maak
om de wereld te bevrijden
van de dieetcultuur.

Dit is waarom ik het belangrijk vind om ouders te informeren over voeding in het gezin, en de manier waarop je met voeding, leefstijl en zelfliefde om kan gaan als ouder. Zodat we de volgende generatie kunnen opvoeden als intuïtieve eters en natuurlijke gezondheid kunnen omarmen.

Dit is waarom ik zwangere vrouwen wil ondersteunen goed voor zichzelf en hun kindje te zorgen, zodat ze de basis leggen voor een moederschap vol liefde en aandacht hebben voor dingen die écht belangrijk zijn in het leven.

Dit is waarom ik vrouwen en mannen wil ondersteunen in de reis naar intuïtief eten, leren luisteren naar hun lichaam, zichzelf accepteren en zo meer energie, gezondheid en zelfliefde kunnen ervaren.

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

Moederschap

Ik ben nu een jaar moeder. Mama van het mooiste ventje op aarde. Zoals elke moeder wil ik enkel en alleen het beste voor mijn kleine man. Ik wil hem de kans geven in vrijheid en blijheid op te groeien. Ik wil bij alle eerste stapjes aanwezig zijn, hem elke dag knuffelen en samen leuke dingen doen. In het moment zijn en genieten van mijn gezin.

Ik wil mij niet druk maken over mijn lichaam, onzinnige eetregels en mezelf verliezen in perfectionisme. Want ik ben goed zoals ik ben, zolang ik liefde en aandacht geef, en Pepijn en Chris elke dag vertel dat ik van ze hou, ben ik genoeg. En dan is niet perfect ook goed.

Dus wie ben ik:

Ik ben Laura, ik ben moeder, ik ben vrouw, ik ben verliefd op mijn man, ik zeg (vaak) fuck en bullshit, ik ben nogal geïnteresseerd in vrouwelijke gezondheid,  ik ben creatief, ik wandel graag in het bos, ik heb tomaatjes in mijn achtertuin, ik heb tien tenen, ik heb een hondje dat Sproet heet, ik stofzuig niet elke dag, ik heb een hekel aan de was, ik sport omdat ik het leuk vind, ik moet lachen om mijn eigen scheetjes, ik lees en schrijf graag, ik heb gescheiden ouders, ik heb een haat-liefde verhouding met cactussen, ik ben meer dan oke.

Wat je van mij kan verwachten?

Geen bullshit, eerlijke gezondheidsadviezen, makkelijke recepten, liefde, géén weekmenu’s, hulp bij kwaaltjes, opdrachten waar je echt even voor moet gaan zitten, leuke quotes, inspiratie en soms (heel soms) een strenge toespraak over zelfliefde enzo.

Kijk hier voor meer informatie over werkwijze en tarieven.

gewichtsconsulente breda

Laura is aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat de begeleiding door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen.

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid.