“Loving yourself is the greatest revolution.”

voedingscoach rondom zwangerschap en kinderen | Proef het leven

Hoi! Ik ben zo blij dat je er bent!

 

Ik ben Laura. Geaccrediteerd gewichtsconsulente, voedingsdeskundige en intuïtief eten voedingscoach.

 

Maar ik ben vooral moeder van Pepijn (2018), vrouw van Chris en baasje van Sproet, onze hond. Lees lekker verder als je meer wilt weten over mijn verhaal, mijn visie en hoe ik ben gekomen waar ik nu sta.

Kijk hier als je meer wilt weten over mijn opleidingen en bijscholingen.

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

Dit is mijn verhaal

Hey, dat ben ik. Een jaar of 6? Eigenwijs, dol op het bos, dieren en altijd buiten te vinden.  Waarschijnlijk net in staat om, na jaren spraaktherapie, iets zinnigs uit te kramen. Mijn spraakgebrek had mij er nooit van weerhouden trouwens om random people de oren van het hoofd te kletsen.

Of zoals mijn moeder altijd zegt: “Al stond je naast een lantaarnpaal, je had altijd een verhaal te vertellen.” En dat is iets wat ik nog steeds graag doe. Verhalen vertellen dan, niet tegen een lantaarnpaal kletsen.

Ik probeer te bedenken hoe oud ik was toen ik mij druk begon te maken over dingen die niet belangrijk waren, uitspraken begon te geloven die simpelweg niet waar waren. Dingen die niets zeiden over mijn eigenwaarde maar waar ik het toen wel van liet afhangen. Een jaar of 8? 9? Rond die leeftijd.

Ik was jong, maar oud genoeg om te gaan geloven in bullshit over mezelf en mijn lichaam. En het heeft jaren gekost om mezelf te bevrijden van deze diepgewortelde overtuigingen. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Wist je dat de gemiddelde Westerse vrouw al rond haar 8e levensjaar voor het eerst begint met lijnen?

Mijn lichaam stuurde me serieuze signalen

In mijn tienerjaren hakte de scheiding van mijn ouders er goed in. Ik maakte kennis met faalangst en perfectionisme en werd mij, zoals veel tienermeisjes, enorm bewust van mijn lichaam. Dun, dunner dunst was in de mode.

Tijdens mijn studies Journalistiek en later International Media and Entertainment Management bleef mijn zelfbeeld en houding naar mijn lichaam kritisch. Ik had ontelbaar veel ‘eetregels’, sportte om gewicht te verliezen en was eigenlijk nooit echt tevreden over mezelf. Het moest beter. Ik was niet goed genoeg. Absoluut niet goed genoeg.

In het laatste jaar van mijn studie leerde ik Chris kennen, een man die elke dag vertelde dat hij van me hield, me mooi vond en slim. Ik studeerde af en we gingen samenwonen. Life couldn’t get any better. Dacht ik.

Mijn lichaam dacht er anders over. Al die jaren had stress zich opgehoopt in mijn lijf. Onzekerheden en jeugdtrauma’s had ik nooit verwerkt. Mijn lichaam stuurde me serieuze signalen: ik viel geregeld flauw, kreeg hartkloppingen en paniekaanvallen en voelde me continu uitgeblust. Ik kon zo niet langer doorgaan.

Een intensief traject volgde.
Met behulp van fantastische therapeuten herontdekte ik mezelf, verwerkte ik mijn jeugdtrauma’s en leerde ik omgaan met mijn faalangst en perfectionisme. Beter nog: ik leerde weer liefde te voelen voor mezelf én dat het leven eigenlijk heel leuk is wanneer je aandacht kan geven aan dingen die er écht toe doen!

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven
voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

#fitgirls

Tijdens mijn ontdekkingstocht naar mezelf ontdekte ik een nieuwe passie: eten en koken. Ik las alles over voeding en gezondheid en merkte al snel welke gigantische impact voeding op mijn lichaam en geest had.

Ik startte met de opleiding tot Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulente. Ik begon met een baan als voedingscoach in een sportschool en wist direct dat dit is wat ik wilde: mensen op weg helpen naar een gezond eet- en leefpatroon.

In het begin verergerde het mijn eigen gestoorde eetgedrag. Ik probeerde verschillende ‘leefstijlstromingen’ uit of, hoe ik het nu noem: ‘diëten in vermomming’. Fitgirls waren hot, op Instagram draaide het om havermout, sterke buiken en #cleaneating. Ik ging er keihard in mee, en had nu de kennis om het te onderbouwen. Dacht ik.

Maar het voelde allemaal nét niet goed. Ik had nog regelmatig eetbuien, vergeleek mijn lichaam meer dan ooit met dat van anderen en had nog steeds heel veel ‘eetregels’, je weet wel:

  • alleen pure 72% chocola
  • niet meer eten na 20.00 uur
  • suiker is de duivel. Dat soort shit.

In mijn werk als voedingscoach ontdekte ik dat het onderwerp voeding minder belangrijk werd. Ik ontdekte dat er veel meer schuilging achter bepaald eetgedrag. Dát vond ik interessant. Vanuit mijn therapeutisch rugzakje had ik al kennis gemaakt met mindfulness en het belang van goede zelfzorg. Dit paste ik toe in mijn coaching en ik ging mij steeds meer verdiepen in vrouwelijke gezondheid, positive mindset en intuïtief eten.

En toen kwam de vrijheid:

Pas toen ik intuïtief en mindful eten ging beoefenen, uit de dieetmentaliteit ontwaakte en echt van mijn lichaam begon te houden, veranderde ik mijn relatie met eten.

Eten had geen macht meer over mij.

Ik ontdekte dat wanneer je luistert naar je lichaam, jezelf accepteert en de dieetmentaliteit achter je laat, je gezondheid kan omarmen, het lichaam zal krijgen waar je je goed in voelt en eindelijk eens aandacht kan geven aan dingen die er wél toe doen.

Eten had geen macht meer over mij. En ook bij mijn klanten gebeurde er iets bijzonders: ze voelden zich vrijer, hadden meer oog voor wat écht belangrijk was in het leven en voelden zich tevreden over hun lichaam, wat de weegschaal ook aangaf.

voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven
voedingscoach breda - zwangerschap - Proef het leven

Moederschap

Ik ben moeder. Mama van het mooiste ventje op aarde. Zoals elke moeder wil ik enkel en alleen het beste voor mijn kleine man. Ik wil hem de kans geven in vrijheid en blijheid op te groeien. Ik wil bij alle eerste stapjes aanwezig zijn, hem elke dag knuffelen en samen leuke dingen doen.

In het moment zijn en genieten van mijn gezin.

Ik wil mij niet druk maken over mijn lichaam, onzinnige eetregels en mezelf verliezen in perfectionisme. Want dat ontneemt mij het genot van het leven. En er valt zo onwijs te genieten van het leven!

gewichtsconsulente breda

Laura is aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat de begeleiding door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen.

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid.