Voeding & leefstijl rondom zwangerschap

Leg de basis voor een moederschap vol liefde en aandacht

Heb je een zwangerschapswens, ben je zwanger of net bevallen?

Dan is een goede voeding en een gezonde leefstijl erg belangrijk voor jou en je kindje. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek vertel ik je alles over voeding en leefstijl rondom zwangerschap.

Waarom is voeding en leefstijl belangrijk?

Voeding heeft veel invloed op de gezondheid en dit begint zelfs al vóór de zwangerschap. Het heeft invloed op de ontwikkeling van je kindje, onder andere op de lichamelijke en geestelijke groei, het immuunsysteem en de hersenontwikkeling.

Belangrijke aandachtspunten zijn volwaardige voeding, beweging, voldoende slaap, stressregulatie en een gezonde darmflora en spijsverteringskanaal.

voedingsadvies zwangerschap | Proef het leven
voedingsadvies zwangerschap
voedingsadvies zwangerschap

Tijdens het adviesgesprek over voeding en zwangerschap leer je:

 • (wanneer van toepassing:)hoe je je leefstijl en voeding kan aanpassen om de kans op zwangerschap te vergroten en je zwangerschap gezond te beginnen
 • welke voedingsstoffen, vitamines en mineralen belangrijk zijn voor jou en je kindje tijdens je zwangerschap en in welke voeding je die kan vinden
 • wat je het beste wel en niet kan eten tijdens je zwangerschap (en waarom!)
 • meer over de beste powerfoods tijdens de zwangerschap
 • hoe je gezonde darmflora van jou en je kindje kan stimuleren
 • praktische tips over hoe je om kan gaan met veelvoorkomende zwangerschapsklachten zoals misselijkheid en constipatie
 • hoe stress invloed heeft op je zwangerschap en wat je kan doen om stress te verminderen

Ook na je bevalling kun je een afspraak maken voor een voedingsadviesgesprek. Onderwerpen die dan aan bod komen zijn:

 • Hoe voeding, rust en leefstijl je kan helpen goed te herstellen na je bevalling
 • Welke voeding belangrijk is wanneer je borstvoeding geeft
 • Hoe kom je weer op gezond gewicht en wanneer kan je beginnen met afvallen?
 • Aandachtspunten in leefstijl tijdens deze fysiek en mentaal pittige periode
 • Praktische handvatten en tips om gezond te blijven eten wanneer je weinig energie en tijd hebt (zoals mealprepping, makkelijke recepten en kookhacks)

Zwangerschap in het algemeen en eten tijdens de zwangerschap in het bijzonder geven je een geweldige kans om een goede relatie te krijgen met je lichaam en je goed voor te bereiden op je bevalling en het moederschap.

I.v.m. zwangerschapsverlof zijn de adviesgesprekken eind november weer te boeken. Zet jezelf vrijblijvend op de wachtlijst door een mailtje te sturen naar laura@proefhetleven.nl. Dan krijg je bericht zodra ik weer van start ga. 

Persoonlijk adviesgesprek over voeding en zwangerschap.

 • 1-op-1 consult van 75 minuten (eventueel via skype)
 • specifieke voedingsadviezen aan de hand van jouw persoonlijke eetdagboek
 • korting op trajecten en workshops bij Proef het leven

Waar? Bij jou thuis in Breda en omgeving (Tilburg, Oosterhout, Oudenbosch, Zevenbergen, Baarle-Nassau, Roosendaal en Waalwijk)

Voor wie? Voor (aanstaande) moeders en moeders na de bevalling.

Investering:

€79,-
Buiten Breda berekenen we reiskosten voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis. Laura is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat het persoonlijk adviesgesprek door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed.

Vertrouw op jezelf. Je honger, eetlust en gewichtstoename zullen verschillen van die van andere vrouwen en variëren van maand tot maand en tussen je eerste, tweede en derde trimester.

Boek een gratis kennismakingsgesprek

Wie ben ik:

Hoi ik ben Laura! Mama van Pepijn. Een geregistreerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente, intuïtief eetcoach en gespecialiseerd in voeding rondom zwangerschap. Ik ben bijzonder gepassioneerd over vrouwelijke gezondheid,  voeding voor gezinnen en jonge kindjes.

Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van voeding is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wat je eet maar dat het net zo belangrijk is hoe je eet. Een gezonde relatie met voeding bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en te genieten van voedzaam eten waar jij het meest van houdt! Ik help jou en je gezin graag ontdekken hoe je kan leven vanuit intuïtie en aandacht geeft aan wat er echt toe doet.

Lees hier meer over mij en mijn opleiding.

zwangerschap voeding adviesgesprek - Proef het leven
gewichtsconsulente breda

Laura is aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat de begeleiding door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen.